fbpx

Villámolvasás

villamolvasas_a_gyakorlatban

"Beiratkoztam egy gyorsolvasó tanfolyamra, és húsz perc alatt elolvastam a Háború és békét. Oroszországról szól." - Woody Allen

A villámolvasás módszere valóban azt adja, amit a neve is ígér. Persze nem cikkcakkban fogunk olvasni, hanem sokkal gyorsabban jutunk el a könyv végéig, és Woody Allen szellemes mondatával ellentétben sokkal mélyebb megértésre teszünk szert. Hogyan lehetséges mindez? Valóban rövidebb idő alatt többet tudunk megjegyezni (megtanulni) egy könyvből? Igen, határozottan igen!

A módszer ugyanis szakít a hagyományos olvasási modellel, legalábbis abban az értelemben, hogy az olvasás iránya nem az első betűtől az utolsóig tart. Mivel elménk életünk minden egyes mozzanatát megjegyzi, és elraktározza a tudatalattinkban, miért ne tehetnénk meg, hogy magát a könyvet, annak minden egyes oldalát a tudatalattinkba helyezzük, mintegy mentálisan lefotózva?! Ez után már „csak” annyi a dolgunk, hogy előcsalogassuk az ismereteket onnan. Amennyire furcsán hangzik mindez, annyira egyszerű is! Ez olyan, mint a kerékpározás. Egyáltalán nem nehéz, mindenki képes rá, s ha egyszer ráérzel, menni fog önállóan, és sohasem felejted el! A villámolvasás segít abban, hogy a könyvnek, vagy bármely írásnak azokat a lényeges pontjait találjuk meg, amelyre szükségünk van. A hagyományos olvasással mindez rengeteg időbe, és energiába telik, hiszen el kell indulnunk az elejétől, és addig kell haladnunk előre, amíg meg nem találjuk a lényeget, miközben tömjük a fejünket a feleslegesebbnél feleslegesebb adatokkal.

A Villámolvasás tanfolyamon a módszer minden egyes lépését megtanítom, mellé megannyi tanulási, olvasási tanáccsal. Mintha kerékpározni tanítanék. Egy ideig futok a kerékpár mellett, fogom, hogy el ne ess, aztán elengedem, és soha nem lesz rám szükség. Használjátok örömmel, eredményesen!

Az Ön kosara